Zonnepanelen De Krim kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in De Krim? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Door de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van onze tool doorzoek jij uitgebreide tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in De Krim!

zonnepanelen installateur 7781
 • Lagere maandlasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7781
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Krim mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.hardenberg.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Hardenberg. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Hardenberg kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in De Krim
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In De Krim bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5000), dan bedraagt dit al €1050. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 650.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in De Krim liggen tussen de €5100 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat voor zo’n 2870 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Oxxio betaal je al snel €645,75 (kosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in De Krim kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118606€3525 – €4250€440
2278013€5200 – €5800€550
3329016€6075 – €6125€775
4386018€6525 – €6775€950
5441019€7025 – €7300€990
6516023€7625 – €8025€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck De Krim zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Krim bedraagt 3340 kWh. Dit staat voor om en nabij 10 panelen van 315 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3825 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in De Krim?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-krim

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in De Krim vergelijken? Door middel van het advies hieronder zoek jij binnen enkele minuten een professionele leverancier in je woonplaats. Diverse aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het type huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in De Krim.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna zenden zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de regio. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (zoals Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €40,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in De Krim op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 7780, 7781, 7782).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!