Zonnepanelen Heemserveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Heemserveen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Dankzij een zonnepanelen-installatie wek je zelf energie op uit de zon. Door gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels onze website tref je handige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Heemserveen!

zonnepanelen installateur 7796
 • Snelle terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7796
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heemserveen mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.hardenberg.nl tref jij wat de regels zijn in de gemeente Hardenberg. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €700,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Hardenberg zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Heemserveen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Heemserveen bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5300), dan is het voordeel al €1113. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,055 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 700.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Heemserveen variëren tussen de €4900 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 2990 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €672,75 (prijspeil mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Heemserveen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117808€3700 – €4275€430
2304013€5100 – €5625€575
3343015€6025 – €6050€725
4404016€6450 – €6850€950
5452019€6975 – €7200€1030
6515022€7700 – €8150€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Heemserveen check jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heemserveen bedraagt 3340 kWh. Je hebt dus nodig rond de 12 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de bewoners verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Heemserveen?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heemserveen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Heemserveen vergelijken? Middels tips van onze adviseurs vind je in enkele stappen een erkende vakman in je postcodegebied. Het merendeel van de aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk het type huis. Het soort huis (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Heemserveen.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Dan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om eventuele keurmerken (denk aan RoHS certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €22,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Heemserveen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over een regionaal project (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 7796).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!