Zonnepanelen Bruchterveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Bruchterveld? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Dankzij zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van onze website check je toepasbare aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Bruchterveld!

zonnepanelen installateur 7695
 • Een kleiner energiecontract.
 • Goed voor het milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7695
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bruchterveld mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.hardenberg.nl vind jij de spelregels in de gemeente Hardenberg. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €700,00. Bovendien is er ook een royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Hardenberg kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Bruchterveld
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Bruchterveld kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5650), dan bedraagt dit al €1186,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,035 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 500.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Bruchterveld liggen tussen de €5200 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op zo’n 3010 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €677,25 (prijs mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Bruchterveld kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119806€3475 – €4350€440
2282012€5250 – €5675€675
3332015€5975 – €6050€850
4406016€6475 – €6850€930
5441020€7025 – €7225€1010
6492021€7700 – €7825€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Bruchterveld lees jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bruchterveld bedraagt 3340 kWh. Dit staat voor omstreeks 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Bruchterveld?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bruchterveld

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Bruchterveld vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt tref jij in korte tijd een betrouwbare vakspecialist in de buurt. Sommige monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Bruchterveld.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Aansluitend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €22,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bruchterveld op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over een regionaal project (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 7695).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!