Zonnepanelen Ommen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Ommen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Met behulp van innovatieve zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van onze tool vind je praktische info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Ommen!

zonnepanelen installateur 7731
 • Minder betalen voor stroom.
 • Duurzame investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7731
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ommen april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.ommen.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Ommen. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Ommen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Ommen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Ommen zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4725), dan bedraagt dit al €992,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 750.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (april 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ommen zitten vaak tussen de €5000 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen mondt uit in pakweg 2940 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en Nuon betaal je daarvoor zo’n €661,5 (prijspeil april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Ommen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120406€3475 – €4300€440
2287013€5275 – €5825€675
3322016€6075 – €6050€725
4396017€6525 – €6775€890
5466020€7000 – €7200€990
6512023€7450 – €8075€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Ommen lees jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ommen is 3270 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 11 panelen van 290 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3975 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De doorsnee mensen bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Ommen?

Puur voor zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ommen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Ommen vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt heb jij snel en eenvoudig een goede leverancier in de regio. Een aantal bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Ommen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Op die manier weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Als laatste ontvang je de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de laagste offerte, maar wees scherp op relevante keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €20,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Ommen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ommen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Is het stroom van panelen in de buurt (Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 7730, 7731, 7732).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente