Zonnepanelen Slagharen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Slagharen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Geholpen door innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door deze website ontdek jij handige informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Slagharen!

zonnepanelen installateur 7776
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7776
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Slagharen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.hardenberg.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Hardenberg. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Hardenberg kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Slagharen
Direct zonnepanelen bestellen? In Slagharen kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens met een lage rente een lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€4900), dan pak je al €1029. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Circa een half miljoen huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Slagharen komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa circa 2830 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Oxxio betaal je al snel €636,75 (onkosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Slagharen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119106€3575 – €4300€420
2301011€5150 – €5800€650
3346014€5975 – €6025€800
4383018€6475 – €6625€900
5437019€7075 – €7300€990
6511021€7475 – €8100€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Slagharen vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Slagharen is 3340 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 11 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 4000 kWh zijn dat 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Slagharen?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-slagharen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Slagharen vergelijken? Via de uitleg die hierna komt vind je binnen enkele minuten een betrouwbare vakspecialist in je postcodegebied. Verschillende specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het genre woning (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Slagharen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €25,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Slagharen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een regionaal project (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 7776).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!