Zonnepanelen Rheeze kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Rheeze? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Door het zonnepanelen-systeem wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met onze website bekijk jij praktische aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Rheeze!

zonnepanelen installateur 7794
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7794
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rheeze mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.hardenberg.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Hardenberg. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Hardenberg kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Rheeze
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Rheeze kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5250), dan pak je al €1102,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,055 en €0,085

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 800.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Rheeze schommelen tussen de €4500 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 2970 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €668,25 (tarieven mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Rheeze kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119008€3625 – €4325€400
2275013€5025 – €5675€625
3351016€5925 – €6100€750
4396016€6375 – €6725€950
5449019€7075 – €7125€1000
6495022€7575 – €7825€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Rheeze tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rheeze is 3340 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 11 panelen van 280 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh moet je rekenen op 7, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle klanten bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Rheeze?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rheeze

Systemen met subsidie:


Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Rheeze vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt tref je snel en eenvoudig een deskundige vakspecialist in je postcodegebied. Diverse aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Detailleer de karakteristieken van de woning. Het soort dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Rheeze.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en het emailadres. Dan weten we hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de regio. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar let ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €25,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rheeze op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 7794).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!