Zonnepanelen Balkbrug kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Balkbrug? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Op basis van innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via onze vergelijker check je handige toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Balkbrug!

zonnepanelen installateur 7707
 • Lagere energierekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7707
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Balkbrug mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.hardenberg.nl vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Hardenberg. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Hardenberg kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door middel van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Balkbrug
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Balkbrug zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens erg goedkoop een krediet kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5750), dan is jouw winst al €1207,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,03 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Circa 550.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Balkbrug zitten vaak tussen de €5200 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 3050 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent of Oxxio betaal je hiervoor wel €686,25 (vergoeding mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Balkbrug is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117507€3600 – €4500€440
2281011€5150 – €5775€625
3320014€5900 – €6050€775
4412018€6325 – €6650€880
5440020€6925 – €7225€960
6494022€7650 – €7875€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Balkbrug vind jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Balkbrug bedraagt 3340 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1850 kWh gaat het om 8, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Balkbrug?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-balkbrug

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Balkbrug vergelijken? Met het onderstaande stappenplan vergelijk jij vandaag nog een betrouwbare monteur in de regio. Een aantal adviseurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. Het soort dak (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Balkbrug.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend ontvang je de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit uw regio. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €15,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Balkbrug op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 7707).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!