Zonnepanelen Lutten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Lutten? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Middels zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van deze pagina lees je veelzijdige aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Lutten!

zonnepanelen installateur 7775
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7775
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lutten mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.hardenberg.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Hardenberg. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Hardenberg is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Lutten
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Lutten kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4875), dan is het belastingvoordeel al €1023,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de reguliere stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,04 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 550.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Lutten schommelen tussen de €4400 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in om en nabij 2820 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €634,5 (onkosten mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Lutten bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118008€3600 – €4350€380
2284012€5150 – €5725€500
3321016€5950 – €6100€750
4407016€6300 – €6750€940
5436019€7025 – €7275€990
6511022€7575 – €8100€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Lutten zie je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lutten bedraagt 3340 kWh. Dit staat voor zo’n 10 panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1950 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3950 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De gemiddelde woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Lutten?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lutten

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Lutten vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs vind je snel en eenvoudig een deskundige leverancier in je postcoderoos. Sommige adviseurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het type dak (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn essentieel. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Lutten.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvang je de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van experts met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €15,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Lutten op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 7775).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!