Zonnepanelen Anerveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Anerveen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van deze pagina bekijk jij uitgebreide adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Anerveen!

zonnepanelen installateur 7788
 • Lagere maandlasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7788
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Anerveen mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.hardenberg.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Hardenberg. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €900,00. Tevens kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Hardenberg zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Anerveen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Anerveen bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5150), dan pak je al €1081,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,035 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 700.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Anerveen schommelen tussen de €5100 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op plusminus 2930 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €659,25 (vergoeding mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Anerveen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118906€3700 – €4400€380
2300011€5025 – €5650€525
3345015€6000 – €6275€825
4389018€6550 – €6850€890
5464019€6975 – €7125€1020
6517021€7475 – €7850€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Anerveen bekijk je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Anerveen bedraagt 3340 kWh. Dit staat voor om en nabij 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Anerveen?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-anerveen

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Anerveen vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips heb je moeiteloos een professionele vakman in je woonplaats. De meeste installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. De woning-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Anerveen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Daardoor komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Nadien verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de regio. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar check ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €22,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Anerveen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 7788).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!