Zonnepanelen Bergentheim kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Bergentheim? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Met behulp van krachtige zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker lees jij uitgebreide informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Bergentheim!

zonnepanelen installateur 7691
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Groene investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7691
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bergentheim mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.hardenberg.nl tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Hardenberg. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Hardenberg kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Bergentheim
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Bergentheim zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten extra goedkoop een krediet kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5550), dan is het voordeel al €1165,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment betaald de leverancier minder voor dit overschot. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 750.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Bergentheim zitten vaak tussen de €4300 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2970 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of NLE betaal je al snel €668,25 (tarieven mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Bergentheim bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118507€3550 – €4275€380
2292011€5125 – €5825€650
3343016€5975 – €6200€825
4419017€6425 – €6650€910
5465020€6900 – €7200€990
6493022€7400 – €7825€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Bergentheim vind je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bergentheim is 3340 kWh. Dit staat voor circa 12 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Veel investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bergentheim?

Voor het leggen van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bergentheim

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Bergentheim vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan kies jij in een zeer korte periode een erkende aanbieder in je postcoderoos. Tal van leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf het soort woning. Het soort dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Kies ook een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Bergentheim.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Aansluitend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €35,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bergentheim op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een lokaal project (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 7690, 7691).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!