Zonnepanelen Venebrugge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Venebrugge? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Wegens gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek jij bruikbare raadgeving over zonnepanelen kopen in Venebrugge!

zonnepanelen installateur 7792
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7792
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Venebrugge mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.hardenberg.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Hardenberg. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €700,00. Bovendien onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Hardenberg zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Venebrugge
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Venebrugge zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment mag men de BTW van de aankoop terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5200), dan profiteer je al van een korting van €1092. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,10

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 650.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (mei 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Venebrugge liggen tussen om en nabij de €4300 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in ongeveer 2950 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €663,75 (tarieven mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Venebrugge kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117808€3425 – €4225€390
2294012€5075 – €5775€575
3342014€5975 – €6200€700
4389016€6425 – €6850€950
5436019€7050 – €7250€1020
6490021€7625 – €8125€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Venebrugge zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Venebrugge bedraagt 3340 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 10 panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De gemiddelde consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Venebrugge?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-venebrugge

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Venebrugge vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder vergelijk je snel en eenvoudig een deskundige installateur in jouw streek. Een aantal adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer zo concreet mogelijk het huis. Het soort woning (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Venebrugge.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om naam, tel. nr. en het emailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de buurt. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar wees scherp op certificering (je kunt denken aan CE-keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €20,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Venebrugge op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een lokaal project (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? Dan kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 7792).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!