Zonnepanelen Twenterand kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Twenterand? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Door middel van de nieuwste zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van deze pagina check jij praktische aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Twenterand!

zonnepanelen installateur 7676
 • Een lagere energierekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7676
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Twenterand juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.twenterand.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Twenterand. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Twenterand kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Twenterand
Direct zonnepanelen bestellen? In Twenterand kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een groene lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4875), dan bedraagt dit al €1023,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,035 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met 5 procent rente. De win is er niet alleen voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 750.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Twenterand liggen tussen de €4800 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in grofweg 3000 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €675 (prijs juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Twenterand kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118007€3500 – €4275€410
2294011€5075 – €5825€525
3354016€6050 – €6175€825
4410016€6525 – €6850€900
5455020€6900 – €7125€1030
6493022€7600 – €8150€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Twenterand achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Twenterand is 3310 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2950 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De gemiddelde woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Twenterand?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-twenterand

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Twenterand vergelijken? Geholpen door onze stappenplan vind jij binnen enkele minuten een deskundige leverancier in jouw streek. Sommige leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het soort huis. Het type woning (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Twenterand.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Op die manier weten we hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €15,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Twenterand.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Twenterand op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Gaat het over een lokaal project (Vriezenveen (kern), Vriezenveen (buitengebied), Westerhaar-Vriezenveensewijk, Kloosterhaar, Bruinehaar)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 7676).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente