Zonnepanelen Radewijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Radewijk? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Door zonnepanelen op je woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Omwille van dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. onze vergelijker doorzoek jij bruikbare tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Radewijk!

zonnepanelen installateur 7791
 • Minder betalen voor stroom.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7791
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Radewijk mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.hardenberg.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Hardenberg. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Tevens is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Hardenberg kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Radewijk
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Radewijk kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren extra voordelig een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan je de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5175), dan pak je al €1086,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,06 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Om en nabij een half miljoen consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Radewijk liggen tussen de €4400 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2940 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €661,5 (tarief mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Radewijk kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118308€3600 – €4250€420
2291012€5100 – €5800€575
3336015€6050 – €6200€850
4391018€6375 – €6700€880
5444019€7100 – €7275€1030
6500021€7675 – €8175€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Radewijk vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Radewijk bedraagt 3340 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 11 panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh zijn dat 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Radewijk?

Voor PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-radewijk

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Radewijk vergelijken? Via onderstaande tips tref je vandaag nog een uitstekende monteur in jouw streek. Tal van adviseurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer de aard van het huis. Het genre dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Radewijk.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Daardoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar let ook op eventuele keurmerken (bijv. CE-keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €17,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Radewijk op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 7791).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!