Zonnepanelen Diffelen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Diffelen? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door deze pagina bekijk jij handige adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Diffelen!

zonnepanelen installateur 7795
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7795
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Diffelen mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.hardenberg.nl vind je de spelregels in de gemeente Hardenberg. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Hardenberg kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Diffelen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Diffelen kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5275), dan is het voordeel al €1107,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,05 en €0,085

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 800.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Diffelen zitten vaak tussen de €4500 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor circa 2980 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €670,5 (onkosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Diffelen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117608€3575 – €4225€440
2303013€5200 – €5625€500
3330016€6000 – €6075€800
4413016€6500 – €6800€910
5462019€6925 – €7150€1010
6497023€7675 – €7850€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Diffelen vind jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Diffelen bedraagt 3340 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1875 kWh gaan we uit van 7, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3975 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De meeste mensen kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Diffelen?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-diffelen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Diffelen vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt vergelijk je in korte tijd een betrouwbare vakspecialist in jouw omgeving. Sommige monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets het type huis. De huis-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Diffelen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €25,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Diffelen op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een regionaal project (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 7795).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!