Zonnepanelen Anevelde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Anevelde? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Met het zonnepanelen-systeem wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. deze pagina ontdek jij waardevolle aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Anevelde!

zonnepanelen installateur 7785
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet het milieu op 1.
 • Los van de energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7785
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Anevelde mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.hardenberg.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Hardenberg. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Daarbij onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Hardenberg kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Anevelde
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Anevelde kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5075), dan is het belastingvoordeel al €1065,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Grofweg 550.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Anevelde liggen tussen de €4700 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen mondt uit in grofweg 2900 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €652,5 (kosten mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Anevelde kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117107€3600 – €4325€390
2309011€5075 – €5900€625
3322016€5925 – €6100€725
4394017€6500 – €6825€910
5453019€6950 – €7125€990
6483021€7675 – €8000€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Anevelde vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Anevelde is 3340 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 10 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 2000 kWh gaan we uit van 7, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste bewoners verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Anevelde?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-anevelde

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Anevelde vergelijken? Met behulp van het advies hieronder heb jij in een zeer korte periode een betrouwbare aanbieder in je postcodegebied. Diverse installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf expliciet jouw woning. Het genre woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Kies ook een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Anevelde.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Nadien ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit uw regio. Let niet alleen op de laagste offerte, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €40,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Anevelde op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? Dan mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 7785).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!