Zonnepanelen Kloosterhaar kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Kloosterhaar? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met onze website tref jij toepasbare raadgeving over zonnepanelen kopen in Kloosterhaar!

zonnepanelen installateur 7694
 • Lagere maandlasten.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Los van de energieleverancier.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7694
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kloosterhaar mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.hardenberg.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Hardenberg. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook is er nog een handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Hardenberg kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Kloosterhaar
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Kloosterhaar kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5625), dan pak je al €1181,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. In de volksmond: salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,03 en €0,08

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 800.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Kloosterhaar liggen tussen om en nabij de €4000 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 3000 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €675 (onkosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Kloosterhaar bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117106€3675 – €4300€420
2297013€5175 – €5725€575
3327016€6000 – €6225€750
4417017€6400 – €6825€900
5469019€6950 – €7300€990
6506021€7675 – €7825€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Kloosterhaar check je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kloosterhaar is 3340 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 11 panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde consumenten installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Kloosterhaar?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kloosterhaar

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Kloosterhaar vergelijken? Dankzij onderstaande tips vergelijk je in enkele stappen een professionele vakspecialist in de regio. Verschillende bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. Het soort dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Kloosterhaar.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn naam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Nadien ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (denk aan TÜV keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €15,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Kloosterhaar op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Overijssel
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een lokaal project (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 7694).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!