Zonnepanelen Ane kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Ane? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. onze website lees je accurate gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Ane!

zonnepanelen installateur 7784
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Milieubewuste keuze.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7784
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ane mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.hardenberg.nl bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Hardenberg. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Hardenberg is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Ane
Direct zonnepanelen bestellen? In Ane kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5050), dan is jouw winst al €1060,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,04 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Meer dan 550.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ane liggen tussen de €5200 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert pakweg 2890 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta of Powerpeers betaal je hiervoor wel €650,25 (prijspeil mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Ane bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118807€3425 – €4375€430
2303011€5200 – €5825€550
3327016€6000 – €6150€800
4394017€6550 – €6625€900
5441019€6950 – €7200€1030
6496022€7600 – €8000€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Ane zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ane is 3340 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 11 panelen van 320 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De doorsnee woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Ane?

Voor het laten leggen van panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ane

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Ane vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt heb jij in enkele stappen een deskundige specialist in jouw omgeving. Het merendeel van de monteurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets expliciet het huis. Het genre woning (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Ane.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €30,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Ane op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 7784).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!