Zonnepanelen Gramsbergen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Gramsbergen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Aan de hand van zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij samengestelde informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Gramsbergen!

zonnepanelen installateur 7783
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Verantwoorde investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7783
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gramsbergen mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.hardenberg.nl vind jij de spelregels in de gemeente Hardenberg. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ook is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Hardenberg zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Gramsbergen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Gramsbergen kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5025), dan is jouw winst al €1055,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,06 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 650.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Gramsbergen liggen tussen de €5400 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in plusminus 2880 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €648 (tarief mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Gramsbergen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118006€3475 – €4375€430
2309011€5200 – €5725€575
3356016€5950 – €6275€850
4385017€6525 – €6825€890
5445020€7050 – €7275€960
6485021€7600 – €8050€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Gramsbergen check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gramsbergen is 3340 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1925 kWh moet je rekenen op 7, voor 2875 kWh zijn dat er 12, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Veel klanten prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Gramsbergen?

Voor PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gramsbergen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Gramsbergen vergelijken? Door middel van onze stappenplan vind je binnen enkele minuten een erkende vakspecialist in de buurt. Diverse monteurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de installatiekosten. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Definieer de aard van de woning. Het genre huis (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Gramsbergen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om naam, telefoonnummer en het emailadres. Daardoor weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om de benodigde certificaten (denk aan ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €17,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Gramsbergen op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een lokaal zonne-energie project (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 7783).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!