Zonnepanelen Brucht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Brucht? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Op basis van krachtige zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Wegens dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je actuele toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Brucht!

zonnepanelen installateur 7696
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7696
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Brucht mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.hardenberg.nl vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Hardenberg. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Daarbij onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Hardenberg zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Brucht
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Brucht kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag men de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5675), dan profiteer je al van een korting van €1191,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,06 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 500.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Brucht fluctueren tussen de €5100 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor circa 3020 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €679,5 (kosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Brucht bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119207€3525 – €4350€410
2289012€5225 – €5625€550
3343016€5900 – €6200€800
4385016€6400 – €6725€920
5440020€7100 – €7175€970
6497022€7550 – €7875€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Brucht achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Brucht is 3340 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh gaat het om 12, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De doorsnee investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Brucht?

Voor de installatie van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-brucht

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Brucht vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten vind je snel en eenvoudig een uitmuntende vakspecialist in je postcoderoos. Tal van specialisten beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf de aard van het huis. De dak-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Brucht.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (je kunt denken aan Recyclage, CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €15,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Brucht op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 7696).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!