Zonnepanelen Holthone kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Holthone? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels deze website ontdek je omvangrijke adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Holthone!

zonnepanelen installateur 7779
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7779
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Holthone mei 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.hardenberg.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Hardenberg. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Hardenberg kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Holthone
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Holthone kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag je de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€4975), dan is jouw winst al €1044,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor de overproductie. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 700.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Holthone schommelen tussen de €4600 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in pakweg 2860 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €643,5 (tarieven mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Holthone is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117807€3600 – €4425€380
2288013€5250 – €5775€650
3338015€5925 – €6125€825
4406016€6500 – €6850€920
5452020€7100 – €7275€1000
6516021€7650 – €7850€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Ook is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Holthone vind je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Holthone is 3340 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh zijn dat er 12, en voor 3975 kWh zijn dat 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle klanten verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Holthone?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-holthone

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Holthone vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips vergelijk jij moeiteloos een uitstekende expert in de regio. Veel specialisten bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer duidelijk de woning. Het soort woning (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies ook een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Holthone.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €15,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Holthone op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een regionaal project (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 7779).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!