Zonnepanelen Dedemsvaart kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Dedemsvaart? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. D.m.v. de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door onze vergelijker check je handige info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Dedemsvaart!

zonnepanelen installateur 7701
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Milieubewuste keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • BTW terugvragen.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7701
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dedemsvaart mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.hardenberg.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Hardenberg. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Hardenberg zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Dedemsvaart
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Dedemsvaart kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5700), dan is het belastingvoordeel al €1197. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. We spreken dan over een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,055 en €0,105

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 800.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Dedemsvaart liggen tussen de €5100 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor plusminus 3030 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €681,75 (tarief mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Dedemsvaart kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119706€3550 – €4350€400
2273012€5050 – €5875€550
3320016€6075 – €6275€800
4384017€6400 – €6650€900
5457020€7075 – €7225€970
6509022€7650 – €8200€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Dedemsvaart zie je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dedemsvaart bedraagt 3340 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1875 kWh moet je rekenen op 7, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Dedemsvaart?

Puur voor zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dedemsvaart

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Dedemsvaart vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan vind jij binnen enkele minuten een deskundige aanbieder in je woonplaats. Verschillende aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer de karakteristieken van het huis. Het genre dak (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Dedemsvaart.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Zo komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend versturen ze de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van experts die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €25,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Dedemsvaart op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een lokaal project (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 7700, 7701, 7702).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!