Zonnepanelen Hoogenweg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Hoogenweg? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Met innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door onze website bekijk je waardevolle aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Hoogenweg!

zonnepanelen installateur 7793
 • Lagere maandlasten.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7793
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoogenweg mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.hardenberg.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Hardenberg. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Hardenberg zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Hoogenweg
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Hoogenweg bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan men de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5225), dan pak je al €1097,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,095

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 550.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Hoogenweg zitten vaak tussen de €4900 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 2960 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en/of Qurrent betaal je al snel €666 (vergoeding mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Hoogenweg kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117706€3425 – €4375€380
2279011€5225 – €5900€500
3328015€5950 – €6050€875
4410017€6400 – €6700€940
5465019€7000 – €7275€1010
6517022€7500 – €7900€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Hoogenweg bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoogenweg is 3340 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste klanten kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Hoogenweg?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoogenweg

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Hoogenweg vergelijken? Dankzij onze stappenplan zoek je vandaag nog een betrouwbare aanbieder in jouw omgeving. Sommige leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de prijzen. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het soort huis (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Hoogenweg.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft naam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijv. RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €15,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hoogenweg op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit een project in je eigen buurt (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 7793).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!