Zonnepanelen Sibculo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Sibculo? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl vind je accurate gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Sibculo!

zonnepanelen installateur 7693
 • Een kleiner energiecontract.
 • Verantwoorde investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • BTW terugvragen.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7693
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sibculo mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.hardenberg.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Hardenberg. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Hardenberg zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Sibculo
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Sibculo zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5600), dan pak je al €1176. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Ongeveer een half miljoen consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Sibculo schommelen tussen de €4200 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op ongeveer 2990 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €672,75 (prijs mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Sibculo bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120806€3575 – €4375€410
2282012€5275 – €5650€550
3349014€6075 – €6150€875
4395018€6500 – €6825€880
5443019€7025 – €7225€1010
6485022€7650 – €8050€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Sibculo achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sibculo bedraagt 3340 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 2000 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de huizenbezitters verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Sibculo?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sibculo

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Sibculo vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten vind je zonder problemen een goede aanbieder in de regio. Veel aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de prijzen. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het soort huis (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur biedt zo erkend zonnepanelen advies in Sibculo.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Dan weten wij hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (je kunt denken aan CE-keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €15,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sibculo op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een lokaal project (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 7693).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!