Zonnepanelen Collendoorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Collendoorn? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Door een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Wegens de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker check je bruikbare info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Collendoorn!

zonnepanelen installateur 7798
 • Lagere energielasten.
 • Groene investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7798
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Collendoorn mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.hardenberg.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Hardenberg. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Hardenberg zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Collendoorn
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Collendoorn bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten heel voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan mag men de BTW van de aankoop terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5350), dan loopt dit al op tot €1123,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,09

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa een half miljoen consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Collendoorn zitten vaak tussen de €5200 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert plusminus 3010 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice of Nuon betaal je daarvoor zo’n €677,25 (vergoeding mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Collendoorn kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118207€3475 – €4225€440
2309011€5250 – €5750€625
3346016€6050 – €6125€725
4413018€6550 – €6675€920
5469019€7025 – €7125€1030
6517023€7500 – €8025€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Overigens is een hellingshoek van 35 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Collendoorn check je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Collendoorn is 3340 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 12 panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan 50% van de consumenten verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Collendoorn?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-collendoorn

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Collendoorn vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan tref je in enkele stappen een uitstekende installateur in jouw streek. Veel leveranciers beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de tarieven. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het genre woning (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft dan interessant zonnepanelen advies in Collendoorn.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om naam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de regio. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificering (je kunt denken aan VDE keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €25,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Collendoorn op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over een project in je eigen buurt (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 7798).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!