Zonnepanelen Dalfsen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Dalfsen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Dankzij krachtige zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via deze website vind je praktische informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Dalfsen!

zonnepanelen installateur 7720
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Postcode7720
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dalfsen juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.dalfsen.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Dalfsen. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Dalfsen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Dalfsen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Dalfsen kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens extra voordelig een groene lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5750), dan pak je al €1207,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,035 en €0,10

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 750.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Dalfsen liggen tussen om en nabij de €4200 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in om en nabij 2820 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Engie of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €634,5 (prijspeil juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Dalfsen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117307€3400 – €4300€440
2310011€5200 – €5825€625
3328016€5925 – €6225€850
4397018€6300 – €6750€890
5440019€7050 – €7125€1030
6520023€7450 – €7875€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Dalfsen achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dalfsen bedraagt 3230 kWh. Dit staat voor grofweg 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de consumenten prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Dalfsen?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dalfsen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Dalfsen vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt kies jij in korte tijd een betrouwbare monteur in de regio. De meeste monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Definieer de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Dalfsen.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (zoals TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €22,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Dalfsen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Dalfsen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Dalfsen (kern), Dalfsen – buitengebied, Oudleusen, Hoonhorst, Lenthe-2, Kluinhaar, Lemelerveld, Leusenerveld)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 7711, 7720, 7721, 7722).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente