Zonnepanelen Coevorden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Coevorden? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Via zonnepanelen op het dak wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels deze pagina ontdek jij actuele info die helpen bij zonnepanelen kopen in Coevorden!

zonnepanelen installateur 7741
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Milieubewuste keuze.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Lange levensduur.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7741
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Coevorden juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.coevorden.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Coevorden. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €700,00. Ten derde is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Coevorden zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Coevorden
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Coevorden zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4700), dan loopt dit al op tot €987. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 550.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Coevorden komen doorgaans uit tussen de €4200 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op om en nabij 2740 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €616,5 (tarieven juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Coevorden is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119408€3525 – €4450€440
2270012€5075 – €5750€650
3337015€5900 – €6075€825
4414018€6350 – €6775€940
5439019€6950 – €7225€980
6490021€7450 – €7950€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Coevorden vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Coevorden bedraagt 3170 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 12 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1850 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De gemiddelde investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vinden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Coevorden?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-coevorden

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Coevorden vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder heb je moeiteloos een erkende vakspecialist in jouw streek. De meeste leveranciers beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf het type woning. Het soort dak (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Coevorden.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Dan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit de regio. Kijk verder dan de laagste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €30,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Coevorden.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Coevorden op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 7740, 7741, 7742).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente