Zonnepanelen Den Velde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Den Velde? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van zonnepanelen op je woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van onze vergelijker check jij waardevolle gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Den Velde!

zonnepanelen installateur 7786
 • Lagere energierekening.
 • Groene investering.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7786
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Den Velde mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.hardenberg.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Hardenberg. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens is er ook een handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Hardenberg kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Den Velde
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Den Velde kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5100), dan loopt dit al op tot €1071. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit overschot. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 550.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Den Velde liggen tussen de €4900 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in genereert circa 2910 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en NLE betaal je al snel €654,75 (prijs mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Den Velde kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120506€3525 – €4350€420
2273012€5000 – €5650€650
3355014€5975 – €6225€750
4394018€6350 – €6725€930
5460019€6975 – €7300€1000
6507022€7550 – €8125€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Den Velde zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Den Velde is 3340 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 10 panelen van 315 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh zijn dat er 7, voor 2975 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3975 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Meer dan 50% van de woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder vind je dunne-film panelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Den Velde?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-den-velde

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Den Velde vergelijken? Dankzij onderstaande tips vergelijk jij vandaag nog een betrouwbare expert in jouw streek. Sommige leveranciers hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Definieer expliciet jouw woning. Het type huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Den Velde.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €20,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Den Velde op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Overijssel
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 7786).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!