Zonnepanelen Mariënberg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Mariënberg? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij innovatieve zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij bruikbare aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Mariënberg!

zonnepanelen installateur 7692
 • Een lagere energierekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7692
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Mariënberg mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.hardenberg.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Hardenberg. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Hardenberg zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Mariënberg
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Mariënberg kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5575), dan bedraagt dit al €1170,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Pakweg 500.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Mariënberg zitten vaak tussen de €4800 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 2980 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €670,5 (prijspeil mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Mariënberg kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119106€3700 – €4250€420
2281013€5275 – €5725€600
3344016€5975 – €6025€850
4407016€6350 – €6825€880
5462019€7050 – €7175€980
6510022€7425 – €8025€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Mariënberg tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mariënberg is 3340 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 10 panelen van 325 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1900 kWh gaat het om 8, voor 2875 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Mariënberg?

Bij het installeren van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-marienberg

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Mariënberg vergelijken? Op basis van onderstaande tips vind jij binnen enkele minuten een professionele installateur in jouw omgeving. Sommige installateurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf het type huis. Het genre dak (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Mariënberg.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de buurt. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar check ook de benodigde certificaten (zoals bijv. VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €25,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mariënberg op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? Dan mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 7692).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!