Zonnepanelen Rheezerveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Rheezerveen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Door middel van de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Gezien dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via deze website vind jij veelzijdige aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Rheezerveen!

zonnepanelen installateur 7797
 • Makkelijk geld besparen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7797
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rheezerveen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.hardenberg.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Hardenberg. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Hardenberg kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Rheezerveen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Rheezerveen kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5325), dan is jouw winst al €1118,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,03 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa 700.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Rheezerveen schommelen tussen de €4800 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in grofweg 3000 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €675 (vergoeding mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Rheezerveen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120306€3600 – €4325€390
2306012€5150 – €5875€500
3327014€6000 – €6225€875
4384018€6375 – €6825€890
5439019€6925 – €7300€1010
6507023€7525 – €7900€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Rheezerveen achterhaal je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rheezerveen bedraagt 3340 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Rheezerveen?

Voor de installatie van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rheezerveen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Rheezerveen vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten vind jij in enkele stappen een betrouwbare expert in de regio. Diverse specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Definieer expliciet jouw woning. De huis-categorie (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Rheezerveen.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvang je de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de omgeving. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar let ook op eventuele keurmerken (bijv. ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €22,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rheezerveen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een project in je eigen buurt (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 7797).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!