Zonnepanelen Midden-Groningen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Midden-Groningen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Door krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Gezien gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van onze vergelijker tref je handige info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Midden-Groningen!

zonnepanelen installateur 9636
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9636
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Midden-Groningen april 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.midden-groningen.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Midden-Groningen. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts is er ook een prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Midden-Groningen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Midden-Groningen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Midden-Groningen zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5825), dan pak je al €1223,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de reguliere stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,035 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 500.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Midden-Groningen komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op zo’n 2900 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en/of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €652,5 (onkosten april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Midden-Groningen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119506€3525 – €4400€440
2309013€5275 – €5775€650
3357016€5925 – €6175€700
4413017€6350 – €6625€920
5451019€7075 – €7150€1020
6489023€7700 – €7925€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Midden-Groningen vind jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Midden-Groningen is 2860 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 10 panelen van 285 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh zijn dat er circa 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3925 kWh gaat het om 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Veel consumenten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vinden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Midden-Groningen?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-midden-groningen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Midden-Groningen vergelijken? Dankzij het advies hieronder heb jij in enkele stappen een uitstekende installateur in je postcoderoos. Verscheidene monteurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Midden-Groningen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn naam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €25,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Midden-Groningen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal project (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 9636).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente