Zonnepanelen Stadskanaal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Stadskanaal? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Met zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze tool ontdek jij omvangrijke aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Stadskanaal!

zonnepanelen installateur 9501
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9501
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stadskanaal april 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.stadskanaal.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Stadskanaal. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Stadskanaal kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Stadskanaal
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Stadskanaal kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4600), dan is het belastingvoordeel al €966. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 550.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Stadskanaal liggen tussen de €5000 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op circa 2940 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €661,5 (prijs april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Stadskanaal kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117506€3425 – €4200€420
2270012€5125 – €5850€525
3357015€6025 – €6125€750
4392018€6375 – €6825€880
5460019€7100 – €7175€1010
6512023€7625 – €8000€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Stadskanaal check jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stadskanaal is 2880 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 11 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh zijn dat 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee investeerders kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Stadskanaal?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stadskanaal

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Stadskanaal vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten tref jij zonder problemen een betrouwbare leverancier in je woonplaats. Verscheidene adviseurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer expliciet jouw woning. Het genre huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Stadskanaal.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten we hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar wees scherp op eventuele keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €15,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Stadskanaal.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Stadskanaal op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde, Mussel, Alteveer)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9500, 9501, 9502, 9503).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente