Zonnepanelen Noordbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Noordbroek? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Met krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl lees jij omvangrijke gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Noordbroek!

zonnepanelen installateur 9635
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9635
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Noordbroek augustus 2022

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.midden-groningen.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Midden-Groningen. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste is er nog een handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Midden-Groningen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Noordbroek
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Noordbroek kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens met een interessante rente een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan men de aankoop BTW terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4875), dan profiteer je al van een korting van €1023,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,05 en €0,105

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al ruim 700.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Noordbroek liggen tussen de €5100 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen genereert grofweg 2860 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €643,5 (prijspeil augustus 2022). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Noordbroek bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117807€3475 – €4200€400
2301012€5100 – €5725€675
3340015€5950 – €6250€850
4392018€6500 – €6650€920
5435020€7075 – €7300€970
6496022€7500 – €7800€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Noordbroek tref jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noordbroek bedraagt 2860 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2900 kWh gaan we uit van 11, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Veel huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Noordbroek?

Voor PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-noordbroek

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Noordbroek vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan heb jij zonder problemen een professionele aanbieder in je woonplaats. Verscheidene adviseurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het soort woning. Het soort huis (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert biedt zo relevant zonnepanelen advies in Noordbroek.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de omgeving. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (denk aan VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €30,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Noordbroek op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een lokaal project (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? Dan kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 9635).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!