Zonnepanelen Meeden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Meeden? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Geholpen door krachtige zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van onze website bekijk jij uitgebreide info die helpen bij zonnepanelen kopen in Meeden!

zonnepanelen installateur 9651
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9651
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Meeden september 2023

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.midden-groningen.nl lees jij de spelregels in de gemeente Midden-Groningen. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €700,00. Daarbij bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Midden-Groningen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Meeden
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Meeden kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4975), dan pak je al €1044,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 600.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Meeden zitten vaak tussen de €5000 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor ongeveer 2900 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €652,5 (prijs september 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Meeden is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118808€3650 – €4375€420
2270011€5250 – €5850€525
3351016€6000 – €6075€700
4397016€6325 – €6625€940
5432020€7025 – €7300€1030
6491023€7425 – €8050€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 36 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Meeden check jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Meeden bedraagt 2860 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 12 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1975 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2850 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Meeden?

Puur voor panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-meeden

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Meeden vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten zoek je moeiteloos een uitmuntende aanbieder in je postcodegebied. Diverse monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer het soort huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft dan erkend zonnepanelen advies in Meeden.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van vakmannen met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op certificering (bijv. RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €40,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Meeden op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 9651).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!