Zonnepanelen Meerstad kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Meerstad? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Door zonnepanelen op jouw woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via onze tool vind je accurate info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Meerstad!

zonnepanelen installateur 9613
 • Een lagere energierekening.
 • Groene investering.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9613
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Meerstad augustus 2022

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.midden-groningen.nl doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Midden-Groningen. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Midden-Groningen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Middels de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Meerstad
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Meerstad kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5750), dan is jouw winst al €1207,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,06 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n een half miljoen woningen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Meerstad liggen tussen om en nabij de €5100 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert grofweg 3090 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €695,25 (tarief augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Meerstad kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117007€3500 – €4275€390
2293012€5075 – €5900€625
3326015€5950 – €6150€825
4408016€6300 – €6625€940
5447020€7075 – €7300€1000
6506022€7500 – €8000€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Meerstad bekijk je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Meerstad bedraagt 2860 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2900 kWh gaat het om 12, en voor 3925 kWh gaat het om 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens bestaan er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Meerstad?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-meerstad

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Meerstad vergelijken? D.m.v. onderstaande tips heb je binnen enkele minuten een betrouwbare expert in de regio. Veel specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het genre dak (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Meerstad.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Daardoor weten we hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar relevante keurmerken (bijv. Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €30,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Meerstad op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een regionaal project (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9613).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!