Zonnepanelen Kiel-Windeweer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Kiel-Windeweer? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Met behulp van de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. onze website bekijk jij actuele tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Kiel-Windeweer!

zonnepanelen installateur 9605
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Duurzame investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9605
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kiel-Windeweer oktober 2023

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.midden-groningen.nl bekijk je de spelregels in de gemeente Midden-Groningen. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Midden-Groningen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Middels de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Kiel-Windeweer
Direct zonnepanelen bestellen? In Kiel-Windeweer kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5600), dan loopt dit al op tot €1176. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 550.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Kiel-Windeweer zitten vaak tussen de €4100 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op circa 3030 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €681,75 (tarief oktober 2023). Middels goedkope zonnepanelen in Kiel-Windeweer kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117006€3525 – €4425€380
2275011€5250 – €5600€575
3332014€5975 – €6175€725
4416017€6300 – €6825€930
5447019€6975 – €7275€990
6485022€7525 – €7900€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Kiel-Windeweer lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kiel-Windeweer bedraagt 2860 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 11 panelen van 320 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de klanten installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Kiel-Windeweer?

Puur voor panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kiel-windeweer

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Kiel-Windeweer vergelijken? Dankzij onderstaande tips vergelijk jij in enkele stappen een uitmuntende expert in je woonplaats. Sommige adviseurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de verkoopprijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. Het type woning (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Kiel-Windeweer.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Als laatste ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de omgeving. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijv. ISO certificaat, RoHS certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €35,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Kiel-Windeweer op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het stroom van panelen in de buurt (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9605).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!