Zonnepanelen Tynaarlo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Tynaarlo? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van onze website doorzoek jij veelzijdige gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Tynaarlo!

zonnepanelen installateur 9482
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Los van de energieleverancier.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9482
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tynaarlo juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.tynaarlo.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Tynaarlo. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Tynaarlo zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Tynaarlo
Direct zonnepanelen bestellen? In Tynaarlo zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4900), dan is jouw winst al €1029. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Meer dan een half miljoen huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Tynaarlo fluctueren tussen de €4900 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 2820 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €634,5 (tarief juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Tynaarlo kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120106€3675 – €4300€380
2279011€5000 – €5750€550
3358014€5925 – €6200€850
4419018€6475 – €6725€950
5446020€7025 – €7225€1030
6519023€7600 – €7800€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Tynaarlo vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tynaarlo is 3120 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2950 kWh zijn dat er 11, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle bewoners verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Tynaarlo?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tynaarlo

Veel gekozen merken:


Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Tynaarlo vergelijken? Op basis van onderstaande tips kies je moeiteloos een erkende vakman in je postcodegebied. Verscheidene adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer duidelijk de woning. Het soort huis (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft dan relevant zonnepanelen advies in Tynaarlo.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Daardoor weten wij hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijv. TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €30,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Tynaarlo.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Tynaarlo op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 9482).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente