Zonnepanelen Froombosch kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Froombosch? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van zonnepanelen op je woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij onze website tref jij waardevolle informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Froombosch!

zonnepanelen installateur 9619
 • Minder betalen voor stroom.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9619
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Froombosch augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.midden-groningen.nl bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Midden-Groningen. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts is er ook een royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Midden-Groningen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Froombosch
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Froombosch zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5900), dan is het voordeel al €1239. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,035 en €0,10

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 600.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Froombosch liggen tussen om en nabij de €5400 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op zo’n 2740 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €616,5 (vergoeding augustus 2022). Via goedkope zonnepanelen in Froombosch bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118206€3425 – €4400€400
2308012€5025 – €5725€525
3327016€6050 – €6225€850
4414016€6400 – €6675€920
5443020€7000 – €7275€1020
6502023€7700 – €7850€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Froombosch lees jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Froombosch bedraagt 2860 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 panelen van 280 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1800 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 4000 kWh zijn dat 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Bijna alle consumenten kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Froombosch?

Voor de installatie van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-froombosch

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Froombosch vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan kies jij moeiteloos een uitstekende aanbieder in je postcodegebied. Diverse bedrijven bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het genre huis (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Froombosch.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Vandaar weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (bijv. RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €22,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Froombosch op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een regionaal project (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9619).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!