Zonnepanelen Overschild kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Overschild? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker lees je omvangrijke toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Overschild!

zonnepanelen installateur 9625
 • Lagere maandlasten.
 • Groene investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9625
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Overschild september 2023

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.midden-groningen.nl tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Midden-Groningen. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Bovendien onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Midden-Groningen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Overschild
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Overschild zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4700), dan profiteer je al van een korting van €987. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 750.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Overschild komen doorgaans uit tussen de €4400 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 2790 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €627,75 (tarief september 2023). Op basis van goedkope zonnepanelen in Overschild kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121008€3625 – €4425€430
2294013€5200 – €5825€550
3324015€6050 – €6125€850
4403017€6475 – €6600€950
5432019€7025 – €7175€1030
6488021€7700 – €8075€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Overschild check jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Overschild is 2860 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2800 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3825 kWh gaat het om 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Veel consumenten prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Overschild?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-overschild

Interessante installaties:


Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Overschild vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan tref jij vandaag nog een deskundige expert in je postcodegebied. Veel adviseurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk het soort huis. Het type woning (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Overschild.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar relevante keurmerken (zoals CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €25,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Overschild op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een project in je eigen buurt (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9625).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!