Zonnepanelen Westerbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Westerbroek? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van onze tool bekijk jij handige gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Westerbroek!

zonnepanelen installateur 9608
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9608
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westerbroek april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.midden-groningen.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Midden-Groningen. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €700,00. Bovendien noemen we de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Midden-Groningen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Westerbroek
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Westerbroek kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren erg goedkoop een krediet kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5675), dan is het voordeel al €1191,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,05 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 650.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Westerbroek variëren tussen de €4000 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 3060 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Oxxio betaal je al snel €688,5 (prijs april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Westerbroek kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118008€3625 – €4200€410
2281011€5000 – €5775€600
3334015€6000 – €6050€850
4410018€6450 – €6725€930
5449019€6950 – €7125€960
6497022€7625 – €7900€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Westerbroek bekijk jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westerbroek bedraagt 2860 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh zijn dat er 8, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3950 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle klanten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Westerbroek?

Puur voor panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westerbroek

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Westerbroek vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan tref je in een zeer korte periode een deskundige vakspecialist in de buurt. Sommige bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het soort woning (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Westerbroek.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Nadien verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met certificering (denk aan CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €17,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Westerbroek op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9608).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!