Zonnepanelen Lageland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Lageland? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Door gebruik te maken van de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. onze website tref je uitgebreide informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Lageland!

zonnepanelen installateur 9623
 • Makkelijk geld besparen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9623
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lageland augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.midden-groningen.nl tref jij de spelregels in de gemeente Midden-Groningen. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Midden-Groningen zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Lageland
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Lageland kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens extra voordelig een lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4650), dan is het voordeel al €976,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 500.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Lageland fluctueren tussen de €4900 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 2770 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €623,25 (prijs augustus 2022). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Lageland kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117306€3600 – €4200€430
2276012€5050 – €5675€625
3355016€5925 – €6125€725
4414018€6450 – €6800€920
5461020€6950 – €7300€980
6490023€7400 – €8050€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Lageland achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lageland is 2860 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2925 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3850 kWh gaat het om 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde klanten verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Lageland?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lageland

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Lageland vergelijken? Met onderstaande tips vind je binnen enkele minuten een betrouwbare vakman in de regio. Tal van bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur biedt zo actueel zonnepanelen advies in Lageland.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Aansluitend ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (denk aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €35,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Lageland op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? Dan kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9623).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!