Zonnepanelen Luddeweer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Luddeweer? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Door zonnepanelen op jouw woning wek je zelf schone energie op. Door dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door deze pagina ontdek je samengestelde aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Luddeweer!

zonnepanelen installateur 9624
 • Een kleiner energiecontract.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9624
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Luddeweer augustus 2022

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.midden-groningen.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Midden-Groningen. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde noemen we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Midden-Groningen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Luddeweer
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Luddeweer kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4675), dan pak je al €981,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 500.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Luddeweer fluctueren tussen de €4500 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen genereert ongeveer 2780 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €625,5 (prijspeil augustus 2022). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Luddeweer is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120406€3425 – €4400€380
2309012€5200 – €5625€550
3338015€6000 – €6250€750
4392017€6425 – €6600€940
5434019€7100 – €7175€960
6508023€7475 – €8075€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Luddeweer vind je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Luddeweer is 2860 kWh. Dit staat voor omstreeks 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 2000 kWh zijn dat er 7, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee consumenten bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Luddeweer?

Voor panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-luddeweer

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Luddeweer vergelijken? Met onze stappenplan tref jij vandaag nog een uitmuntende specialist in je woonplaats. Een aantal specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer het type woning. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige biedt zo goedzonnepanelen advies in Luddeweer.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (denk aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €25,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Luddeweer op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 9624).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!