Zonnepanelen Muntendam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Muntendam? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Met een zonnepanelen-installatie wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van deze pagina tref jij actuele info over zonnepanelen kopen in Muntendam!

zonnepanelen installateur 9649
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9649
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Muntendam augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.midden-groningen.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Midden-Groningen. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Voorts is er ook een handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Midden-Groningen zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Muntendam
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Muntendam kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een speciaal type lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft mag je de BTW van de aankoop indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4950), dan bedraagt dit al €1039,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,04 en €0,11

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 750.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Muntendam schommelen tussen de €4300 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2890 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en Powerpeers betaal je hiervoor wel €650,25 (tarieven augustus 2022). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Muntendam kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119508€3550 – €4200€380
2293011€5175 – €5625€575
3342016€6000 – €6100€700
4406017€6325 – €6850€930
5454020€7075 – €7275€1010
6488021€7675 – €8100€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Muntendam vind jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Muntendam is 2860 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 10 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1800 kWh zijn dat er circa 7, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Muntendam?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-muntendam

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Muntendam vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips vind jij vandaag nog een deskundige vakspecialist in je woonplaats. Verschillende monteurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het type huis (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Muntendam.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Dan is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Nadien ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op de benodigde certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €40,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Muntendam op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9649).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!