Zonnepanelen Kropswolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Kropswolde? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Door gebruik te maken van zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels deze website vind jij handige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Kropswolde!

zonnepanelen installateur 9606
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9606
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kropswolde juni 2023

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.midden-groningen.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Midden-Groningen. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Midden-Groningen zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Kropswolde
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Kropswolde kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten extra voordelig een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag je de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5625), dan is het voordeel al €1181,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Pakweg 800.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Kropswolde komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in ongeveer 3040 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en/of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €684 (vergoeding juni 2023). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Kropswolde kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117108€3475 – €4450€400
2291013€5225 – €5600€525
3337016€6000 – €6050€750
4419018€6450 – €6725€880
5467019€7100 – €7200€1010
6510022€7500 – €8150€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Kropswolde bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kropswolde is 2860 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 10 panelen van 300 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1825 kWh zijn dat er circa 7, voor 2950 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee consumenten prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Kropswolde?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kropswolde

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Kropswolde vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs heb jij moeiteloos een deskundige leverancier in je woonplaats. Tal van installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer het soort huis. De woning-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Kropswolde.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op die manier is het helder hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €20,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Kropswolde op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een project in je eigen buurt (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9606).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!