Zonnepanelen Slochteren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Slochteren? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Door het zonnepanelen-systeem wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van deze website check jij actuele aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Slochteren!

zonnepanelen installateur 9621
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9621
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Slochteren oktober 2023

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.midden-groningen.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Midden-Groningen. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Midden-Groningen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Slochteren
Direct zonnepanelen bestellen? In Slochteren zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4600), dan bedraagt dit al €966. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,10

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Meer dan 800.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Slochteren liggen tussen om en nabij de €4200 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op pak ‘m beet 2750 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €618,75 (tarief oktober 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Slochteren bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3600 – €4350€420
2275013€5075 – €5675€600
3338015€6075 – €6100€800
4406018€6525 – €6675€900
5443019€7000 – €7200€1010
6505022€7525 – €8075€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Slochteren tref je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Slochteren bedraagt 2860 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh gaan we uit van 8, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Veel mensen prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Slochteren?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-slochteren

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Slochteren vergelijken? Op basis van onderstaande tips vergelijk jij vandaag nog een betrouwbare leverancier in jouw streek. Verscheidene aanbieders hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Definieer het soort huis. Het soort huis (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Kies ook een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft dan interessant zonnepanelen advies in Slochteren.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Daarna ontvang je de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €22,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Slochteren op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het een lokaal project (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 9620, 9621).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!