Zonnepanelen Hellum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Hellum? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van de investering in zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van onze tool lees jij samengestelde info m.b.t. zonnepanelen kopen in Hellum!

zonnepanelen installateur 9627
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9627
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hellum augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.midden-groningen.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Midden-Groningen. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Midden-Groningen zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Hellum
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Hellum kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4750), dan loopt dit al op tot €997,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,03 en €0,09

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Circa 600.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hellum zitten vaak tussen de €4000 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert pakweg 2810 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €632,25 (onkosten augustus 2022). Middels goedkope zonnepanelen in Hellum bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118306€3550 – €4350€400
2299012€5150 – €5650€600
3356014€6050 – €6050€775
4412017€6525 – €6625€890
5458019€6925 – €7200€960
6488021€7675 – €8075€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Hellum tref jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hellum bedraagt 2860 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Hellum?

Bij het installeren van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hellum

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Hellum vergelijken? Met onze stappenplan vergelijk jij in enkele stappen een deskundige leverancier in jouw streek. De meeste aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Detailleer duidelijk het huis. Het soort woning (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Hellum.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Nadien ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €25,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hellum op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een regionaal project (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 9627).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!