Zonnepanelen Sappemeer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Sappemeer? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Wegens het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van onze vergelijker doorzoek je omvangrijke adviezen over zonnepanelen kopen in Sappemeer!

zonnepanelen installateur 9611
 • Lagere maandlasten.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9611
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sappemeer augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.midden-groningen.nl ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Midden-Groningen. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens noemen we de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Midden-Groningen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Sappemeer
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Sappemeer bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een krediet kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag iedereen de BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5725), dan is jouw winst al €1202,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 650.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Sappemeer liggen tussen de €4900 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in zo’n 3080 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €693 (onkosten augustus 2022). Op basis van goedkope zonnepanelen in Sappemeer is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120408€3525 – €4375€430
2296011€5200 – €5825€650
3342014€5925 – €6050€825
4402016€6300 – €6675€950
5447020€6925 – €7175€1000
6512023€7575 – €8075€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Sappemeer tref jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sappemeer is 2860 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1825 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3875 kWh zijn dat 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Sappemeer?

Puur voor zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sappemeer

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Sappemeer vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt heb jij snel en eenvoudig een goede specialist in je postcoderoos. Diverse leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf het type huis. De huis-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Sappemeer.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en het emailadres. Dan is het helder hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit de omgeving. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €17,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Sappemeer op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 9610, 9611).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!