Zonnepanelen Harkstede kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Harkstede? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Met de nieuwste zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door middel van onze tool doorzoek je accurate toelichtingen over zonnepanelen kopen in Harkstede!

zonnepanelen installateur 9617
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9617
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Harkstede augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.midden-groningen.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Midden-Groningen. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €700,00. Als laatste kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Midden-Groningen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Harkstede
Direct zonnepanelen bestellen? In Harkstede kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5850), dan is het belastingvoordeel al €1228,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 650.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Harkstede schommelen tussen de €4600 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in plusminus 2720 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €612 (vergoeding augustus 2022). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Harkstede kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119207€3675 – €4350€380
2310012€5275 – €5700€625
3360016€5975 – €6025€800
4397018€6450 – €6650€910
5454019€6900 – €7250€960
6515022€7600 – €8125€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Harkstede bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Harkstede bedraagt 2860 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3825 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de mensen kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Harkstede?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-harkstede

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Harkstede vergelijken? Op basis van onderstaande tips tref je in een zeer korte periode een uitstekende specialist in jouw omgeving. Verschillende adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de tarieven. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf duidelijk het huis. De woning-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Harkstede.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (zoals Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €17,50 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Harkstede op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een lokaal project (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? Dan kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 9617).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!