Zonnepanelen Waterhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Waterhuizen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Wegens de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van onze website tref je handige gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Waterhuizen!

zonnepanelen installateur 9609
 • Makkelijk geld besparen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9609
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Waterhuizen augustus 2022

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.midden-groningen.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Midden-Groningen. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Daarbij bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Midden-Groningen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Waterhuizen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Waterhuizen zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is kan men de aankoop BTW terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5700), dan loopt dit al op tot €1197. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus een half miljoen gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Waterhuizen liggen tussen de €5100 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 3070 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Powerpeers betaal je hiervoor wel €690,75 (prijs augustus 2022). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Waterhuizen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119608€3700 – €4325€430
2270013€5075 – €5750€525
3352014€6100 – €6150€775
4396017€6325 – €6675€950
5462019€6975 – €7225€1030
6520022€7550 – €8050€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Waterhuizen ontdek jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Waterhuizen bedraagt 2860 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 11 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle mensen bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Waterhuizen?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-waterhuizen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Waterhuizen vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten heb jij binnen enkele minuten een erkende vakspecialist in jouw streek. Een aantal installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. De woning-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Waterhuizen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de buurt. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €22,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Waterhuizen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit zonnestroom uit de buurt (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 9609).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!