Zonnepanelen Hoogezand kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Hoogezand? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker bekijk je actuele toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Hoogezand!

zonnepanelen installateur 9601
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Groene investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9601
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoogezand augustus 2022

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.midden-groningen.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Midden-Groningen. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €700,00. Ook is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Midden-Groningen zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Hoogezand
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Hoogezand zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze groene leningen waarmee huishoudens extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5575), dan loopt dit al op tot €1170,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,055 en €0,10

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 550.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hoogezand liggen tussen de €5400 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen staat voor plusminus 3020 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €679,5 (prijspeil augustus 2022). Via goedkope zonnepanelen in Hoogezand bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118007€3650 – €4300€440
2289012€5250 – €5600€675
3330014€6050 – €6250€850
4411018€6325 – €6600€900
5456020€7075 – €7225€1030
6488022€7550 – €7850€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Hoogezand tref jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoogezand bedraagt 2860 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 2925 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste woningbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hoogezand?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoogezand

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Hoogezand vergelijken? Met onderstaande tips kies jij vandaag nog een professionele aanbieder in jouw streek. Sommige installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de aard van de woning. Het soort dak (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn essentieel. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Hoogezand.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn CE-keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €30,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hoogezand op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 9600, 9601, 9602, 9603).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!