Zonnepanelen Woudbloem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Woudbloem? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Door zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker vind jij omvangrijke details m.b.t. zonnepanelen kopen in Woudbloem!

zonnepanelen installateur 9618
 • Lagere energierekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9618
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Woudbloem september 2023

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.midden-groningen.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Midden-Groningen. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €800,00. Ook kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Midden-Groningen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Woudbloem
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Woudbloem kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5875), dan profiteer je al van een korting van €1233,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,09

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim een half miljoen woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Woudbloem schommelen tussen de €4000 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op plusminus 2730 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €614,25 (tarief september 2023). Dankzij goedkope zonnepanelen in Woudbloem is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118508€3475 – €4250€380
2271013€5100 – €5700€575
3348015€5975 – €6100€800
4400016€6425 – €6850€890
5444020€7025 – €7275€980
6486023€7475 – €8050€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Woudbloem ontdek jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Woudbloem is 2860 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1950 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Woudbloem?

Puur voor zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-woudbloem

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Woudbloem vergelijken? D.m.v. het advies hieronder tref jij in een zeer korte periode een uitstekende monteur in je postcodegebied. Veel adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer expliciet het huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist biedt zo actueel zonnepanelen advies in Woudbloem.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook de benodigde certificaten (denk aan Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €25,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Woudbloem op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een project in je eigen buurt (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9618).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!